Jak vybrat dětskou postýlku a výbavičku do postýlky?

 

Jste v očekávání narození miminka a začínáte přemýšlet nad pořízením dětské postýlky? Pak jste na správném místě- v tomto článku poradíme, jakou postýlku vybrat a jakou k ní / do ní zvolit výbavičku.

 
 

Při výběru postýlky dbejte zejména na bezpečnost

Ať už bude nová postýlka stát vedle Vaší postele, nebo v samostatné místnosti, tak určitě nemusíme zmiňovat, že nejdůležitější je bezpečnost miminka. Proto jednoznačně vybírejte postýlky od větších renomovaných výrobců a sledujte, jestli má postýlka odpovídající certifikaci. Jen tak si totiž můžete být jisti, že prošla příslušnými testy a je pro dítě bezpečná. Osobně doporučuji vybírat postýlky z masivního dřeva, protože to v sobě nemá žádná lepidla a chemikálie, takže je vhodné i pro dětskou pokožku. Určitě volte postýlku s nastavitelnou výškou roštu, která Vám usnadní manipulaci s miminkem- dokud dítě nesedí, pak může být výše a Vy k němu máte lepší přístup + mám vyzkoušené, že je i spokojenější, protože má lepší rozhled. Jakmile začne samo sedět, nebo chodit, pak rošt snižte, aby nemohlo z postýlky vypadnout. Hezké postýlky s nastavitelným roštem jsem našla třeba v kategorii dětské postýlky na webu x-nabytek.cz

A co peřinky, povlečení a případně mantinel? Nebo také hračky?

Do postýlky budete samozřejmě potřebovat příslušnou výbavičku. Základem pro kvalitní spánek je pohodlí, ale také prodyšnost. Proto určitě volte výbavu do postýlky z bavlny, která je příjemná na dětskou pokožku, měkká a prodyšná. Využít můžete také velvet- tako se označuje speciálně zpracovaná bavlna, která je jemnější, ale neustále si zachovává její výhody zmíněné výše. Určitě doporučujeme pořídit i měkký mantinel, který vytvoří v postýlce příjemnější prostředí, ale především zabrání nejrůznějším úrazům. Nejjednodušší je pak pořidít přímo set povlečení a mantinelu do postýlky, který bude ušitý ze stejné látky a ve stejném odstínu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak vybrat kvalitní a bezpečnou postel do dětského pokoje?